NEIX UNA NOVA FORMACIÓ MUNICIPALISTAD’ÀMBIT COMARCAL

Cinc candidatures independents de municipis de les Garrigues han decidit unir-se sota una mateixa marca electoral, PER TU, per concórrer a les eleccions municipals del mes de maig.

Candidatures de l’Albagés, l’Espluga Calba, Fulleda, Juneda i les Borges Blanques han decidit sumar esforços i coordinar-se sota un mateix paraigües electoral, anomenat PER TU, amb el convenciment de la força del municipalisme com a palanca de canvi que ha de permetre els ajuntaments de la comarca dotar- se de les eines adequades per superar la inèrcia i la paràlisi actuals, així com la desafecció ciutadana en relació als grans partits polítics.

Des de la reivindicació de l’autonomia de cada una de les cinc formacions, es coincideix en la necessitat de prémer l’accelerador en qüestions que atenen a la cohesió i al sentit de comarca, la mancomunicació de serveis, la transparència i els processos d’apoderament de la ciutadania, la millora de les vies de comunicació i de l’accés del jovent a l’habitatge, el foment de les energies renovables o el relleu del sector agrari.

Acollir-se a l’aixopluc electoral de PER TU, formació nascuda a Ascó (Ribera d’Ebre) l’any 2019 fruit de la voluntat ciutadana de superar l’enquistament i les dinàmiques fortament personalistes que condicionaven tot el municipi, respon també a la necessitat de poder disposar d’un esquelet administratiu i evitar els entrebancs burocràtics amb què solen topar les agrupacions d’electors.

A més a més, aquesta marca compartida permetrà que els vots a les cinc candidatures computin a aquells organismes de representació supramunicipal com el Consell Comarcal o la Diputació. Per això, es fa una crida a totes aquelles persones i agrupacions d’electors de pobles de la comarca que comparteixin el mateix sentiment i s’uneixin a la proposta.

Per més informació, adreçar-se a:

contacte@pertu.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.